CSRD duurzaamheidsrapportage: Dit betekent het voor jouw organisatie

Online cursus CSRD duurzaamheidsrapportage: Dit betekent het voor jouw organisatie

Deze cursus biedt een gids voor bedrijven die zich voorbereiden op de implementatie van de CSRD-richtlijn. Je leert waarom deze richtlijn is ingevoerd, welke informatie je moet rapporteren en hoe je effectief kunt voldoen aan de eisen.

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) een cruciale rol in het veranderen van de manier waarop bedrijven rapporteren over hun impact op de maatschappij en het milieu. De noodzaak voor transparantie en verantwoordingsplicht neemt toe, en organisaties worden aangemoedigd om duurzaamheid centraal te stellen in hun bedrijfsstrategie.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘CSRD duurzaamheidsrapportage’ is om bedrijven en professionals te begeleiden in het begrijpen van de CSRD-richtlijn, die de voormalige Non-Financial Reporting Directive (NFRD) vervangt en aanzienlijk uitgebreid is. 

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Begrijpen wat de CSRD-richtlijn is en waarom deze is ingevoerd.
  • Inzicht krijgen in de verschillende onderdelen van de richtlijn en hun impact op je organisatie.
  • Leren welke bedrijven onder de CSRD vallen en hoe je effectief kunt rapporteren.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘CSRD duurzaamheidsrapportage’ duurt ongeveer 1 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor iedereen die te maken gaat krijgen met de CSRD-richtlijn of hier meer over wilt weten. Er is geen vooropleiding voor nodig.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: toekomstgericht denken, verandervermogen, anticiperen en informatie-analyse. 

Lesmaterialen

De cursus ‘CSRD duurzaamheidsrapportage' bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module en 5 hoofdstukken, een inleiding en conclusie. 

Toetsing

De cursus ‘CSRD duurzaamheidsrapportage’ bevat enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Anticiperen
Informatie-analyse
Toekomstvisie
Verandervermogen