Omgaan met digitale stress

Online cursus Omgaan met digitale stress

Deze cursus helpt je om digitale stress te begrijpen, te herkennen, er mee om te gaan en te voorkomen. Zo kunnen we zorgen dat technologie ons helpt, in plaats van dat het stress veroorzaakt.

In onze moderne wereld is technologie overal en zijn we vrijwel altijd online. Ondanks dat technologie veel dingen in ons dagelijks leven makkelijker maakt, kan het ook zorgen voor stress. Dit noemen we 'technostress' of 'digitale stress'. 

Digitale stress omvat meer dan alleen irritatie over apparaten of apps die vastlopen. Het omvat alles wat met het gebruik van technologie te maken heeft en kan een grote invloed hebben op hoe we ons voelen en hoe we werken. 

Doel van de cursus

Deze cursus helpt je om digitale stress te begrijpen, te herkennen, er mee om te gaan en te voorkomen. Zo kunnen we zorgen dat technologie ons helpt, in plaats van dat het stress veroorzaakt.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Begrijpen wat digitale stress is en hoe je er mee om kunt gaan.

  • Begrijpen hoe je technologie dusdanig kunt inzetten dat het je helpt tijdens werk en je dagelijks leven

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Omgaan met digitale stress’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, volg de cursus dan aandachtig en en probeer de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor mensen die meer willen weten over het onderwerp en die streven naar het verminderen van de stress die omgaan met technologie met zich mee kan brengen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Digitale stress-interpretatie, doelen stellen, psychologisch inzicht, veerkracht, effectieve communicatie.

Lesmaterialen

De cursus ‘Omgaan met digitale stress’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Omgaan met digitale stress’ bevat geen toets maar enkele vragen en tests om inzicht met betrekking tot het onderwerp te geven en te verhogen.

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Stressbestendigheid
Verandervermogen
Zelfinzicht