Accountable leiderschap: moeiteloos omgaan met veranderingen

Accountable leiderschap: moeiteloos omgaan met veranderingen

Ontdek hoe je samen met je collega’s moeiteloos om kunt gaan met veranderingen. Accountable Leiderschap is een rol die iedereen, op alle niveaus binnen de organisatie, kan vervullen. Het is dé manier om samen met je collega's te dealen met onzekerheden en om samen potentiele problemen vroegtijdig te signaleren. Starre denkpatronen en negatieve emoties te doorbreken en contraproductieve gedragspatronen resultaatgericht te maken.

Ontdek hoe je samen met je collega’s moeiteloos om kunt gaan met veranderingen.

OVER DIT BOEK

Kansen en bedreigingen denderen op onze organisaties af en veroorzaken (verander)stress. Overmatige en langdurige stress kan ontaarden in (on)bewust slachtoffergedrag. Niet de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag, belemmert de noodzakelijke verandering. Gebaseerd op de oerwet "I can count on you and you can count on me" biedt Accountable Leiderschap de mogelijkheid, om binnen de bedrijfskundige context, moeiteloos om te gaan met de veranderende realiteit.

Accountable Leiderschap is een rol die iedereen, op alle niveaus binnen de organisatie, kan vervullen. Het is dé manier om samen met je collega's te dealen met onzekerheden en om samen potentiele problemen vroegtijdig te signaleren. Starre denkpatronen en negatieve emoties te doorbreken en contraproductieve gedragspatronen resultaatgericht te maken.

Zo kun je samenwerkingsrelaties aan gaan op basis van de vier Accountability wetten:
- Werk veilig én oncomfortabel samen.
- Spreek elkaar aan zonder te veroordelen.
- Help elkaar zonder te redden.
- Neem Accountable afscheid als je niet (meer) kunt of wilt bijdragen.

INTERESSES

• Leiderschap
• Organisatie
• Verantwoordelijkheid
• Accountability
• Managers
• Leidinggeven
• Resultaten

COMPETENTIES

leiderschap;organisatie;verantwoordelijkheid;accountability;managers;leidinggeven;resultaten