DIX-scan: Hoe duurzaam inzetbaar ben jij?

DIX-scan: Hoe duurzaam inzetbaar ben jij?

Met deze test krijg je inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid. Met andere woorden: jouw welzijn, werkplezier en werk-privé balans! De test is privé en geeft uitleg en tips die je helpen om gezond, gelukkig en bekwaam te blijven in je werk en leven!

De 'duurzame inzetbaarheidsIndeX' (afgekort DIX-scan) is een test waarmee je inzicht krijgt in jouw duurzame inzetbaarheid. Of met andere woorden: jouw gezondheid, werkplezier, ontwikkeling en werk-privé balans!

Je ontdekt hoe je momenteel in je werk en leven staat. Hoe gezond en gemotiveerd ben je bijvoorbeeld? Hoe sluiten je kennis en vaardigheden aan bij het werk? En pas je over 5 jaar nog steeds goed bij je werk? 

Deze online scan brengt jouw persoonlijke behoeften in kaart én maakt je bewust van je eigen inzetbaarheid in en rondom het werk.
 

LET OP: de scan is volledig privé, dus niemand kan jouw uitslag zien (ook je werkgever niet)! 

Wetenschappelijk ontwikkeld in samenwerking met TNO

De Duurzame inzetbaarheidsIndeX is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. TNO waarborgt de inhoudelijke kwaliteit van de scan. Door een unieke samenwerking wordt deze scan aangeboden via Hobp. 

Opbouw van de scan

De DIX-scan meet jouw duurzame inzetbaarheid op basis van een 50-tal vragen. Deze vragen zijn gerelateerd aan de kernfactoren die, volgens TNO, essentieel zijn om optimaal aan het werk te blijven:

Doordat alle aspecten van duurzame inzetbaarheid gemeten worden, krijg je een integraal beeld van jouw inzetbaarheid, situatie en behoeften in en rondom je werk!

Vervolg op de scan

Na het invullen van de scan ontvang je een persoonlijk rapport met uitkomsten, uitleg en tips die je helpen om gezond en gelukkig aan het werk te zijn én te blijven!

Naast de scores en uitleg, maakt deze scan en het rapport je ook meer bewust van je eigen inzetbaarheid en verbeterpunten. Het rapport kun je terug vinden onder het kopje 'certificaten'. 

Zodra we weten waar jouw uitdagingen liggen, kunnen we je helpen om deze gericht aan te pakken. Na het invullen van de DIX-scan ontvangt je daarom ook direct een persoonlijk groeiplan met concrete tips en tools om aan de slag te gaan. Daarnaast stimuleren we je natuurlijk om actief aan je inzetbaarheid te blijven werken door middel van beloningen en toegang tot de kennisbank op het platform.