Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid geeft teams vleugels. Het zorgt voor een klimaat waarin onderling vertrouwen gekoppeld wordt aan vrijmoedigheid en het verlangen om verschil te maken.

Het best bewaarde geheim om teams vleugels te geven? Psychologische veiligheid. Het zorgt voor een klimaat waarin onderling vertrouwen gekoppeld wordt aan vrijmoedigheid en het verlangen om verschil te maken. En waarin je ook in verwarrende tijden samen kunt overleven en aan de weg blijft timmeren. 

Psychologische veiligheid geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt ze aan hun mening te uiten, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren. 

Op basis van jarenlange praktijkervaring en een brede kennis van de wetenschappelijke literatuur geven Hans van der Loo en Joriene Beks praktisch toepasbare handvatten om zelf en met je team stap voor stap toe te groeien naar een psychologisch veilig én vlammend werkklimaat. Ontdek de escape uit angstculturen en ontdoe je van ‘veiligheidsvreters’. 

'Psychologische veiligheid' is een inspirerend en praktisch hulpmiddel voor leidinggevenden, professionals, adviseurs, coaches en trainers.

Auteur

Hans van der Loo is auteur van meerdere managementbestsellers op het gebied van visie (Kus de visie wakker, Musk Mania) en energieke werkculturen (Werkvuur). Hij is medeoprichter van EnergyFinder, een bedrijf dat zich richt op het activeren van mensen en teams. Joriene Beks is expert in het creëren van psychologische veiligheid. Gebruik makend van haar geruime praktijkervaring weet zij mensen en teams op onderbouwde, bevlogen én nuchtere wijze hiertoe in beweging te zetten.

Competenties

algemeen management; psychologische veiligheid; teams; vertrouwen; vrijmoedigheid; veiligheid; samenwerken; aanspreken; eigenaarschap